Yousra Benfquih cureert eerste reeks STUK Talks rond gender

© Mathias Hannes

© Mathias Hannes

Het Leuvense STUK laat doorgaans kunst het woord voeren, maar sommige thema’s vragen erom om de conversatie uit te diepen. Daarom lanceert het cultuurhuis STUK Talks: verdiepende gesprekken over bepaalde onderwerpen uit hun programmatie. De eerste reeks draait rond gender en wordt gecureerd én gemodereerd door Yousra Benfquih. Ze gaat in gesprek met o.a. Nozizwe Dube, Chrostin, Saskia De Coster, Annelies Verbeke en Ikram Aoulad.

Angela Washko's expo Point of View, die tot 25 april in STUK te zien was, vormt de concrete aanleiding voor de reeks. De Amerikaanse videokunstenares en game developer wil een brug slaan tussen het feminisme en de misogyne manosfeer. Washko gaat met gamers in dialoog over de vrouwonvriendelijke, homofobe, racistische en discriminerende taal die gebruikt wordt in online games en focust daarnaast ook op de date-ervaring van vrouwen.

STUK Talks breidt die focus uit naar andere domeinen zoals onderwijs en ondernemen, en plaatst daarbij genderdiversiteit op de voorgrond. Yousra en de sprekers die ze uitnodigde willen bewust afstand nemen van een gendernormatief denken en daarbij hokjes als cis-, trans- en non-binair overstijgen.

De STUK Talks starten telkens om 20:00 en duren ongeveer 75 minuten. Je kan ze gratis volgen via de website van STUK, via Facebook live en YouTube. Inschrijven is niet nodig. Voertaal: Nederlands.

Noteer onderstaande woensdag alvast in je agenda:

  • Woensdag 19 mei: Gender & Onderwijs
    Dounia Bourabain, Nozizwe Dube, Senne Misplon
    Spoken word: Carmien Michels

  • Woensdag 26 mei: Gender & Ondernemen
    Chrostin, Farah El Bastani, Aimée Mukunde
    Spoken Word: Lisette Ma Neza

  • Maandag 31 mei: Gender & Letteren
    Saskia De Coster, Annelies Verbeke, Rachida Lamrabet
    Spoken word: Yousra Benfquih

  • Woensdag 2 juni: Gender & Beeld
    Inès Eshun, Ikram Aoulad, Sachli Gholamalizad
    Spoken word: Nele Van Den Broeck

Vorige
Vorige

Babs Gons presenteert haar debuutbundel ‘Doe het toch maar’

Volgende
Volgende

Het stad in mij | Nottebohmlezing Maud Vanhauwaert nu online te bekijken