Babs Gons presenteert haar debuutbundel ‘Doe het toch maar’

Whatever it is, the way you tell your story online can make all the differenc

Doe het toch maar: Babs Gons debuteert en dat mag gevierd!

Op vrijdag 14 mei 2021 kan je de boekpresentatie volgen via een livestream. Redacteur Mariska Kleinhoonte van Os gaat tussen 15.00 uur en 16.00 uur vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) in gesprek met Babs. Actrice en zangeres Manoushka Zeegelaar Breeveld en schrijvers Raoul de Jong en Tsead Bruinja zullen voordragen uit Doe het toch maar.

Na deze online lancering fietst Babs met een stapel boeken in haar fietstas vanuit de OBA naar de Tolhuistuin om daar voor het terras aan het water vanuit een kraampje haar bundel te signeren. Doe het toch maar is er ter plekke verkrijgbaar. Tussen 16:30 en 18:00 uur kun je daar terecht.

Ruth Joos voerde op 9 mei in ‘Brommer op zee’ alvast een ontroerend gesprek met Babs. Je kan het hier terugkijken.

Over Doe het toch maar
In haar geëngageerde poëziebundel Doe het toch maar weet Babs Gons de vinger op pijnlijke plekken te leggen door de wereld te bevragen en de plooien van het leven te laten zien. Gedichten die recht het hart en het hoofd in gaan om daar rond te zingen. Of het nu gaat over vrouw-zijn, het slavernijverleden, afkomst, de liefde in al haar verscheidenheid, of de kwetsbare positie van de kunsten, al deze uiteenlopende thema’s zijn onder één lemma te brengen: Het Leven zelf, in al zijn kleuren en facetten. Nooit omfloerst, niet bang de dingen bij de naam te noemen. ‘Doe het toch maar’ als levenshouding, universeel door het persoonlijke, hoogst actueel en tegelijk tijdloos, en wars van hokje denken.

Vorige
Vorige

Camping Sunset speelt TEN OORLOG I, II en III, naar Tom Lanoye

Volgende
Volgende

Yousra Benfquih cureert eerste reeks STUK Talks rond gender