Rebekka de Wit en Anoek Nuyens verfilmen op vraag van BNNVARA hun succesvolle theatervoorstelling ‘De zaak Shell’

 
1920_schermafbeelding2021-05-04om16.46.16.png

Rebekka de Wit en Anoek Nuyens doken in de klimaatzaak van de eeuw, de zaak Shell: verschillende milieuorganisaties eisen dat de oliegigant haar bedrijfsvoering radicaal aanpast en stopt met het veroorzaken van wereldwijde klimaatschade. Rebekka en Anoek bezochten aandeelhoudersvergaderingen, lazen het klimaatakkoord en ploegden beleidsnota’s door.

Uit hun onderzoek vloeide een succesvolle theatervoorstelling voort, De zaak Shell. Elke stem krijgt de kans om een eigen pleidooi te voeren: Shell, de consument, de burger, de overheid en toekomstige generaties. De zaak Shell maakt hierdoor een beladen onderwerp toegankelijk en stelt de vraag wie er verantwoordelijkheid moet nemen in de klimaatcrisis. De cast bestaat uit Jaap Spijkers, Malou Gorter, Mahfoud Mokaddem, Janneke Remmers en Musia Mwankumi.

In aanloop naar de uitspraak van de rechter in deze zaak (verwacht op 26 mei 2021) bewerkten Rebekka en Anouk op vraag van BNNVARA hun theatervoorstelling voor televisie. Meer informatie vind je op de website van BNNVARA. De televisiefilm kan je terugkijken op de website van NPO3. In het najaar van 2021 gaat de theatervoorstelling weer op tournee. Volg de website www.dezaakshell.nl om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Vorige
Vorige

Pl3mons van Younes van den Broeck geselecteerd voor Antwerp Bijou

Volgende
Volgende

Anke Verschueren buigt zich voor deBuren en de KANTL over de canon in de driedelige podcastreeks ‘Canonconversaties’