‘Een held 2.0’ in de klas: virtuele Gawein komt, ziet en overwint!

 
Een held 2.0 klas 1.jpg

Ook middeleeuwse helden zijn niet immuun voor een wereldwijde pandemie. Onder het motto ‘moderne problemen vragen om moderne oplossingen’, maakte Gawein op zijn weg naar Camelot een omweg via het internet. Naar aanleiding van Erfgoeddag lanceerden Literatuur Vlaanderen en Cultuurkuur een wedstrijd waarbij deelnemende klassen een sleutel voor de poorten van Camelot konden winnen.

De winnende klassen konden de online omgeving op hun eigen tempo verkennen en kregen als kers op de taart bezoek van de drie heldinnen van het verhaal: Lies van Gasse, Anke Verschueren en Sien De Smet.

Of de winnaars blij waren met hun prijs?

We hebben volop genoten van de ontmoeting. De kinderen hebben zich ten volle kunnen inleven in de wereld van de hoofdpersonen. Een onvergetelijke tijd voor hen en mezelf.
— Juf Veerle van het vierde leerjaar van de Sint-Elooischool van Zeveneken

Over Een held 2.0

Dankzij de culturele activiteitenpremie van de Vlaamse Overheid konden Lies Van Gasse, Anke Verschueren, Sien De Smet en Adam Dens (Developing Productions) Een held 2.0 ontwikkelen, een online hervertelling van de succesvolle theatervoorstelling Een held.

Een held 2.0 speelt zich volledig af in een digitale omgeving, waar jong en oud aan de hand van interactieve filmpjes, inspiratiefiches met interessante doe-, lees- en schrijfopdrachten en leuke weetjes kunnen kennismaken met het verhaal van Gawein en de groene ridder.

 
Vorige
Vorige

Maud Vanhauwaert en Marieke Dilles gaan Trippeuh

Volgende
Volgende

Pl3mons van Younes van den Broeck geselecteerd voor Antwerp Bijou